Zpět na otázky

most-important-title

zpět do kategorií
Brambory

U McDonald’s používáme kvalitní brambory vybraných odrůd, kterých je celkem osm. Nejznámější z nich je Russet Burbank, která je považována za globální zlatý standard. Následují odrůdy Umatilla, Shepody, Lady Blanca, Innovator, Santana, Zorba a Pentland Dell - některé mají bělejší vnitřek a jiné jsou spíše dožluta. V České republice a na Slovensku používáme odrůdy Russet Burbank a Innovator. Po sklizni si náš dodavatel – společnost Farm Frites - dává záležet na jejich šetrném skladování a manipulaci. Po vstupní kontrole a rozkrájení jsou hranolky ošetřeny dextrózou v koncentraci desetiny procenta (roztok přírodního cukru používaný ke standardizaci barvy) a stabilizátorem, který je chrání před hnědnutím. A nakonec jsou předsmaženy a hluboce zmrazeny.

V restauracích pak zmrazené hranolky usmažíme ve směsi řepkového a slunečnicového oleje. V žádném případě nejsou obaleny v  tucích ani látkách živočišného původu a s klidným srdcem si je tedy může vychutnat i vegetarián. Fritování trvá přesně tři minuty při teplotě 168˚C. Po vytažení necháme hranolky okapat a osolíme odměřenou dávkou soli. Maximální doba, po kterou jsou hotové hranolky uchovávány, je sedm minut. Poté je nemilosrdně kompostujeme.

Brambory odebíráme od zemědělců, kteří respektují zásady našeho programu McDonald’s Agricultural Assurance Programme.