Zpět na otázky

most-important-title

zpět do kategorií
Hovězí

Hovězí plátky ve všech našich burgerech obsahují pouze 100% hovězí. Používáme jen kvalitní maso bez kostí či separátu - konkrétně jde o maso z přední čtvrti krávy. To má v syrovém mletém stavu přibližně 20% přirozeného tuku. Plátek neobsahuje žádné umělé příměsi. Trik spočívá ve způsobu mletí a grilování. Jediná složka, kterou přidáváme do masa po ogrilování, je špetka soli a pepře.

Dobytek od našich dodavatelů je krmen kvalitním krmivem bez růstových hormonů. Kromě dodržování zásad Animal Welfare (ochrany zvířat) jsme si vytyčili vlastní, velice náročné, standardy, které jsou součástí Programu nezávadnosti zemědělských produktů MAAP (McDonald’s Agricultural Assurance Programme). Ty se týkají nejen udržitelného zemědělství a ochrany životního prostředí, ale také etického zacházení se zvířaty a co nejlepších podmínek pro ně.

Hovězí pro české a slovenské restaurace pochází z České republiky, Polska a Litvy. U každého plátku můžeme přesně určit původ až na farmu ke konkrétnímu zvířeti.

Jakmile je maso namleto a vytvarováno, následuje jeho šokové zmrazení. V tomto stavu putuje do jednotlivých restauraci, kde se ugriluje na kontaktním grilu bez použití jakéhokoli oleje či dodatečného tuku. Zdravotní nezávadnost každý den ověřujeme testovací várkou masa, při níž měříme teplotu v jednotlivých plátcích.