Zpět na otázky

most-important-title

zpět do kategorií
Olej

Olej na smažení je pro nás nesmírně důležitý, a proto na jeho výběr klademe velký důraz. Aby taky ne, vždyť v něm připravujeme hranolky – jeden z našich nejvyhlášenějších produktů. A také některé kuřecí a rybí speciality. Používáme pouze směs řepkového a slunečnicového oleje s obsahem trans-nenasycených mastných kyselin pod 2 %, což je minimum, kterého lze při jeho výrobě dosáhnout.

Olej ve fritézách pravidelně kontrolujeme. Máme k tomu zařízení, které změří obsah nežádoucích látek. Ve chvíli, kdy jejich množství dosáhne stanovené hranice, olej ihned vyměníme. Hranolky a ostatní produkty jako třeba Chicken McNuggets™ samozřejmě fritujeme v oddělených nádobách. Předcházíme tím nejen mísení chutí a pachů, ale i kontaminaci alergeny.

Nejlépe se nám osvědčil olej od firmy Walter Rau, který teď používáme ve všech restauracích.