Zpět na otázky

most-important-title

zpět do kategorií
Pečivo

Naše burgery netvoří jen maso, omáčky a čerstvá zelenina. Nedílnou součástí jsou také žemle. Ty nám dodává rakouská společnost AHB Backwaren. Jedná se o tradiční kynuté pečivo podle původní americké receptury.

Těsto se připravuje z pšeničné mouky, vody, kvasnic, rostlinného oleje, soli, přípravku zlepšujícího těsto (emulgátory, kyselina askorbová a v případě potřeby enzymy) a cukru, který je nedílnou součástí každého kynutého těsta.

Přidání oleje zjemňuje těsto a prodlužuje čerstvost. A cukr, kromě toho, že napomáhá k nakynutí, způsobuje karamelizaci pečiva v toasteru. Ta zaručí, že se žemle nerozmočí omáčkou nebo šťávou z masa. Žemle putují do restaurací zmražené, což garantuje perfektní stav před jejich použitím. Na místě pozvolna rozmrznou. Poté je opečeme v toasteru a dál už to znáte.

Protože hlavní složkou v žemli je dobrá pšeničná mouka, od které se odvíjí následná kvalita pečiva, spolupracují naši dodavatelé s mlynáři a díky nim i s pěstiteli pšenice. Našim cílem je mít kvalitní pšenici vypěstovanou v souladu se zásadami našeho Programu nezávadnosti zemědělských produktů MAAP (McDonald’s Agricultural Assurance Programme).

Na vrcholu pyramidy jsou tzv. „Flagship Farms“ , které svými standardy udržitelného a šetrného zemědělství vysoce převyšují velkou většinu jiných farem. Ve svém počínání jsou skutečně průkopnické a mohou tak být vzorem ostatním zemědělcům.